Les op locatie

Het is tevens mogelijk om Maryscha (aangepaste) chi kung/tai chi en/of chi yoga op locatie te laten geven. Eenmalig of wekelijks terugkerend, alles behoort tot de mogelijkheden. De inhoud van de lessen kan op maat gemaakt worden voor elke doelgroep.

Bewegingsbeperking
Bij diverse zorginstellingen als de Zorgboog, Savant en Lunetzorg heeft zij reeds verschillende aangepaste lessen verzorgd. Zij heeft gewerkt met een groep dementerenden, maar ook met oudere mensen die nog wel op zichzelf wonen, maar geen uur lang kunnen staan. Geen belemmering om mee te doen omdat je bijvoorbeeld een rollator gebruikt, in een rolstoel zit of last hebt van reumatische klachten. Chi kung en chi yoga zijn uitermate geschikt voor een oudere doelgroep, omdat de bewegingen langzaam worden uitgevoerd en vaak worden herhaald. Alle oefeningen kunnen zittend worden uitgevoerd. Maryscha heeft niet alleen ervaring met mensen met een bewegingsbeperking, maar ook met mensen met een verstandelijke beperking. Heel mooi om te zien dat ook deze bijzondere groep mensen de ontspannen werking van chi kung en yoga ervaren.

Savant
Bij woonzorgcentrum De Ameide in Helmond-Centrum geeft Maryscha iedere donderdagochtend (9.45 uur tot 10.30 uur) met veel enthousiasme lessen Fit in Ontspanning, een combinatie van tai chi en yoga op sfeervolle muziek. Geen oefeningen liggend op een matje, maar zittend in een stoel. De oefeningen worden aangepast, dus iedereen kan meedoen. Het is niet noodzakelijk dat je woont in De Ameide om mee te mogen doen aan deze lessen. Heb je interesse om mee te doen met deze groep? Meld je aan en kom meedoen.  

Heeft u mogelijk interesse, neem dan contact met Maryscha van de Leijgraaf op om te informeren naar de mogelijkheden bij uw bedrijf of instelling.

Bedrijsuitjes/Familieuitjes
Lijkt het je leuk om je werknemers of familie eens met iets anders en nieuws te laten kennismaken, het is ook mogelijk om Maryscha een workshop chi kung / tai chi te laten verzorgen. Neem contact op om de diverse mogelijkheden te bespreken. Tevens is het mogelijk om tijdens een workshop een combinatie van chi kung / tai chi en chi yoga te doen.

Stressreductie op de werkvloer
Merk je als werkgever dat het ziekteverzuim toeneemt en/of de productiviteit van je werknemers afneemt, wellicht is het dan tijd voor een les chi kung /tai chi in de pauze. Na de ontspannende werking van de Chinese bewegingen, kan iedereen weer vol energie en een leeg hoofd weer met volle concentratie aan de slag. Neem contact op met Marycha voor het bespreken van de mogelijkheden.