Wat is chi kung/tai chi?

Chi kung/tai chi is een Chinese bewegingsvorm met zachte, soepele, vloeiende, langzame bewegingen die de energie in beweging brengt, waardoor balans ontstaat tussen lichaam en geest. Ook wel een meditatie in beweging genoemd. Chi kung kan spierversterkend werken, versoepelt de gewrichten en verdiept de ademhaling. Het brengt vooral rust over je, geeft ontspanning, wat het in evenwicht zijn van je lichaam en geest ten goede komt.


Voor wie is chi kung/tai chi geschikt?

Chi kung/tai chi is voor iedereen; jong, oud, man, vrouw, maar ook bijvoorbeeld voor mensen met bewegingsbeperkingen en reumatische klachten. Veel oefeningen kunnen aangepast worden of zelfs zittend op een stoel gedaan worden.


Waarom chi kung/tai chi bij “Studio Marychi”?

De chi kung lessen worden gegeven door Maryscha van de Leijgraaf, een gediplomeerd docente Tai chi tao chi kung volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze. Zij is aangesloten bij de tai chi tao chi kung westelijke groep. Zij brengt met veel enthousiasme de ontspannende werking van chi kung over op anderen in een ongedwongen sfeer op mooie passende muziek. Geen ingewikkelde en lange vormen, maar eenvoudige bewegingen die voor iedereen toegankelijk zijn.