Docente

Ik ben Maryscha van de Leijgraaf. Na jaren in de fiscaliteit gewerkt te hebben en dus veel in en met mijn hoofd moest doen, kreeg ik steeds meer de behoefte om te voelen en vanuit mijn hart te handelen. Door mijn eigen zoektocht naar ontspanning en pogingen om rust en stilte in mijn hoofd te krijgen, ben ik via body & mind in aanraking gekomen met tai chi/chi kung. Een klein onderdeel van de les was chi kung. Voor het eerst kon ik zonder het te (hoeven) verklaren ontspanning en rust ervaren door chi kung bewegingen. Hier wilde ik meer van!

Eerst ben ik een aantal jaren tai chi les gaan volgen: de 24 vorm. Dit was voor mij nog steeds niet voldoende. Ik ben in 2010 een opleiding chi kung/tai chi tao bij Sung Tao gaan volgen, omdat ik thuis meer oefenmateriaal wilde hebben en ik meer wilde weten over de Traditionele Chinese Geneeswijze. In 2011 mocht ik officieel les gaan geven en doordat ik mijn baan verloor, nam ik de grote stap en begon voor mezelf onder de naam “Studio Marychi”. Ik vind het zo ontzettend leuk om anderen de ontspannende werking van chi kung te laten ervaren. Ook hier wil ik meer van!

Naast de behoefte aan rust in mijn hoofd creŽren, bleef mijn lijf ook roepen om aandacht. Hatha yoga was mijn eerste kennismaking met yoga. Een fantastische manier van bewegen, maar ik kreeg mijn hoofd niet stil met deze vorm van yoga. Toen ik kennismaakte met Dru yoga, was ik verkocht: rust in mijn hoofd en een krachtig en soepel lijf. Hoe fijn is het om met enthousiasme deze mooie vorm van yoga over te brengen op anderen. Zo waren de nieuwe lessen chi yoga geboren.